Voor de tweede keer houdt onze voorganger een serie preken over het jaarthema van de gemeente. Kom eens uit je huis! Het christendom is gereduceerd tot de status van een minderheidsgodsdienst. Geloven in Jezus is niet meer vanzelfsprekend. Hoe kunnen wij het bijbelse geloof vasthouden en in praktijk brengen in een samenleving waarin christenen behoren tot een ouderwetse en vreemde minderheid? Dat is niet gemakkelijk. De profeten Ezechiƫl en Daniel helpen ons hoe wij onder de moeilijkste omstandigheden trouw kunnen blijven aan ons geloof in Jezus. Deze profeten leefden in Babyloniƫ, Jeruzalem en de tempel lagen in puin. Toch laten zij hun geloof in God en hun identiteit als gelovige mensen niet opgaan in de cultuur van het machtige Babel. De komende weken gaan wij in onze diensten aan de slag met deze twee boodschappers van God. Zij helpen ons uit onze huizen te komen en een krachtige gemeente te zijn die in woorden laat horen en in daden laat zien dat een leven met God het mooiste leven is.

World Day of Remembrance: God’s helping hand