De aankomende zondagen staan in onze diensten de ” Ik ben” uitspraken van Jezus centraal. Je vindt deze in het evangelie van Johannes. In deze “Ik ben” uitspraken geeft niet een mens antwoord op de vraag wie Jezus is, maar horen wij het uit Jezus’ eigen mond.

Jezus identificeert zich met de naam waarmee God zich had bekend gemaakt aan Mozes. In Jezus wordt zichtbaar wie en hoe God is. De zeven “Ik ben” uitspraken van Jezus op een rijtje:

  • Ik ben het brood dat leven geeft
  • Ik ben het licht voor de wereld
  • Ik ben de deur voor de schapen
  • Ik ben de goede herder
  • Ik ben de opstanding en het leven
  • Ik ben de weg, de waarheid en het leven
  • Ik ben de ware wijnstok

Onze diensten zijn online te volgen via ons YouTube kanaal en beginnen om 9.30 uur. Wil je weten op welke zondag een “Ik ben” uitspraak van Jezus wordt uitgelicht, kijk dan op de Facebookpagina van onze gemeente.